Članovi Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata „Mi hodamo“ 300.000 KORAKA ZA DJECU VUKOVARA stigli u Virovitici

Ove godine, 18. studenoga, obilježavamo 20 godina stradanja herojskog grada Vukovara.

Tim povodom Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (ZUHDDR), organizira humanitarnu akciju pod nazivom 300.000 KORAKA ZA DJECU VUKOVARA kojom se prikuplja pomoć za “Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata”. Prikupljenu novčanu pomoć pješice iz  Zagreba u Vukovar nose trojica pripadnika ZUHDDR koji su jučer stigli i do Virovitice gdje ih je dočekao gradonačelnik Ivica Kirin te su zajedno zapalili svijeće kod spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Zanimljivo je reći da je potreban izniman fizički napor da se ovakav poduhvat realizira budući da sudionici hodaju 11 sati dnevno te će u jednom danu prelaze dionice od 50km kako bi 18.11.2011 stigli do Vukovara. Očekuje se da će svaki od sudionika u 300.000 koraka do Vukovara izgubiti do 10 kg na svojoj težini što govori o tome koliko je sam poduhvat težak i zahtjevan.

Koristimo ovu prigodu da Vas pozovemo da svoju potporu pružite pozivom na broj telefona 060-9082 i na taj način donirate 5 kuna. Prikupljena sredstva biti će namijenjena isključivo za pomoć socijalno ugroženoj djeci poginulih hrvatskih branitelja.

Skip to content