Članovi DVD-a Virovitica proslavili Dan svog zaštitnika svetog Florijana

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica jučer (četvrtak) je svečano obilježilo Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika svetog Florijana. Događaj je započeo misom u crkvi svetog Roka, a nastavljen je u prostorijama DVD-a Virovitica prigodnom svečanosti na kojoj su vatrogascima uručene diplome za njihov rad.

Uz domaćine, članove DVD Virovitica na čelu s predsjednikom DVD Virovitica, ujedno i predsjednikom VZG Virovitica Mariom Pavelićem, te zapovjednikom DVD Virovitica Miroslavom Čubrlom, na ovoj svečanosti nazočili su i gosti, a u ime Grada Virovitice virovitičkim vatrogascima se pridružio i gradonačelnik Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac.

Tom prigodom vatrogascima su uručene diplome VZG Virovitica za 50, 20 i 10 godina rada u vatrogastvu. Za 50 godina diplomu je dobio Niko Šarić, za 20 godina Mirko Jugović, dok su za 10 godina rada diplome dobili Bernarda Jugović, Ivan Hodak, Antonio Kovačević, Branka Barat, Nenad Kovačević, Roj Krajačić, Danijel Banić.

Posebnu zahvalnicu za doprinos vatrogastvu dobio je soboslikar Ivan Grizelj. Diplome i zahvalnice uručili su im gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik Mario Pavelić i zapovjednik Miroslav Čubrlo.

Svečanost je nastavljena druženjem domaćina i gostiju uz ukusne langoše koje su posebno za vatrogasce pripremili članovi Udruge umirovljenika općine Lukač.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

Skip to content