Članice virovitičke Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja sudjelovale na 30. obljetnici djelovanja Udruge udovica u Novoj Gradiški

Članice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Virovitica, 17. i 18. lipnja sudjelovale su na obilježavanju 30. godišnjice Udruge udovica iz Nove Gradiške, kao i na 21. kuglačkom turniru Udruga udovica Republike Hrvatske.

Prvog dana, 17. lipnja udovice su se okupile kako bi odale počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a potom je u u novogradiškom Domu kulture održan svečani program u povodu 30. obljetnice. U nedjelju je održana sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a dan je završen u sportskom duhu, održavanjem 21. kuglačkog turnira i sportskih igara.

Prvo mjesto su osvojile u pikadu, a treće u kuglanju.

– Udovičke udruge su nastale u patnji i boli i na ovaj način pokazujemo zajedništvo. Smrt naših muževa odredila je našu budućnost, a njih ćemo se uvijek s ponosom i dostojanstvom sjećati – poručila je Melita Harmund, predsjednica Udruge udovica Virovitica.

(www.icv.hr, mb, mh, Foto: Udruga udovica Virovitica)

Skip to content