Cjelovečernji koncert Gradske glazbe Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradska glazba Virovitica povodom 125. godina postojanja, 21. studenog s početkom u 19 sati,  organizira cjelovečernji koncert na kojemu će nastupiti veliki orkestar Gradske glazbe Virovitica uz pratnju Virovitičkih mažoretkinja.Gradska glazba Virovitica povodom 125. godina postojanja, 21. studenog s početkom u 19 sati,  organizira cjelovečernji koncert na kojemu će nastupiti veliki orkestar Gradske glazbe Virovitica uz pratnju Virovitičkih mažoretkinja. Na koncertu koji će biti održan u Kazalištu Virovitica biti  će izvedene kompozicije koje je orkestar uvježbavao zadnjih godinu dana. Riječ je o repertoaru klasične i  moderne glazbe.

Tijekom cijele godine orkestar je slavio. Tako je u veljači organizirana izložba u Gradskom muzeju Virovitica na kojoj je bila prikazana duga povijest gradske glazbe. U travnju je organizirana smotra orkestara Slavonije i Baranje na kojoj je nastupilo 12 orkestara. Smotra je bila natjecateljska i orkestri su tražili plasman na državno natjecanje u Novom Vinodolskom.

U svibnju Gradska glazba Virovitica uspješno je predstavila grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju  na državnoj smotri na kojoj je nastupila između 14 najboljih orkestara u Republici Hrvatskoj. Nadalje, za Rokovo, Gradska glazba nastupila je na gradskim ulicama zajedno s gostima iz Petrinje s kojima ima potpisanu povelju o prijateljstvu i koji su uvijek dragi gost u našem gradu. Ovaj završni koncert u virovitičkom kazalištu biti će kruna proslave 125. godina neprekidnog djelovanja društva.

Ovim koncertom Gradska glazba želi se zahvaliti svima koji su joj pomagali u radu kroz sve ove godine. (aj)

Skip to content