Cijene komunalnih usluga i vode neće rasti u 2009. godini

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u ponedjeljak 17. 11. 2008. godine u prostorijama Grada Virovitice održao je prošireni kolegij sa svim …Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u ponedjeljak 17. 11. 2008. godine u prostorijama Grada Virovitice održao je prošireni kolegij sa svim pročelnicima Grada Virovitice, te direktorima gradskih tvrtki Flora Vtc d.o.o. Željkom Iharošem, tvrtke Virkom d.o.o. Zdravkom Perom, tajnikom Zajednice športskih udruga grada Virovitice Tihomirom Majstorovićem i predsjednikom Turističke zajednice grada Virovitice Zdenkom Hercigonjom.

Tema kolegija bila je izrada rebalansa proračuna za 2008. god. te izrada novog proračuna za 2009. godinu na temelju smjernica Ministarstva financija o izradi proračuna za razdoblje 2009.-2011. i zaključka Vlade Republike Hrvatske o racionalizaciji troškova jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, njihovih proračunskih korisnika i javnih poduzeća u njihovom vlasništvu .

Između ostalog gradonačelnik Ivica Kirin najavio je da će se u četvrtak u 16 sati u Županijskoj vijećnici održati sastanak sa svim korisnicima gradskog proračuna kako bi ih se upoznalo sa situacijom, te da svoje planove usklade sa navedenim smjernicama prilikom izrade svojih planova za iduću godinu.

Gradski proračun će se planirati ne temelju realnih ovogodišnjih prihoda i glavnina aktivnosti Grada i gradskih tvrtki u slijedećoj godini usmjerit će se na završetak svih započetih aktivnosti te na izradu prostorno planske dokumentacije, rješavanju imovinsko pravnih odnosa, izradu projekata i ishođenje potrebnih dozvola na svim zacrtanim projektima gradske uprave, kao i njihovo nominiranje u predpristupnim fondovima Europske unije i nominiranje na natječaje nadležnih ministarstava.

Nastavljaju se i dalje intenzivno aktivnosti na dovođenju pitke vode i rješavanje odvodnje do svakog kućanstva kao osnovnog elementa standarda življenja.

Pregovori oko povećanja plaća u javnom sektoru usklađivat će se prema smjernicama Vlade Republike Hrvatske, odnosno dogovora sa sindikatima na nacionalnoj razini.

Gradonačelnik je posebno naglasio da bez obzira na financijsku krizu, teret novonastale situacije u gradu Virovitici i gradskim tvrtkama, neće se rješavati preko leđa građana i jasno je naznačio da nema podizanja cijena komunalnih usluga, što su potvrdili i direktori komunalnih tvrtki.

Skip to content