CIJENA GRIJANJA OSTAJE ISTA Stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica d.o.o., stanari stambenih zgrada u nadolazećoj ogrjevnoj sezoni imat će iste cijene toplinske energije, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin pri obilasku kotlovnice „Obrtnik“ koja je modernizirana ovih dana.

Ova intervencija vezana je uz paket mjera Vlade RH za zaštitu kućanstava i gospodarstva, kojima je ograničen rast cijena unatoč globalnom poskupljenju energenata. Zahvaljujući Gradu Virovitici i Poslovnom parku Virovitica d.o.o., cijena toplinske energije neće rasti u stambenim zgradama. Jesenski paket Vladinih mjera na snazi će biti do 1. travnja 2023. godine, kada je sezona grijanja pri kraju.

Za novu sezonu grijanja spremna je i kotlovnica „Obrtnik“, čija je modernizacija ovih dana privedena kraju. Tvrtka Poslovni Park Virovitica d.o.o. u sklopu investicije vrijedne 460.000,00 kuna (bez PDV-a) nabavila je i ugradila energetski učinkovitije kotlove i automatiku. Tvrtka je u „Obrtnik“ uložila vlastita sredstva, a zahvaljujući modernizaciji očekuje se oko 5% manja potrošnja, ali u konačnici sve ovisi o temperaturama u zimskom periodu. Na kotlovnicu se grije pet zgrada na Trgu dr. Ante Starčevića te Osnovna škola Vladimir Nazor.

Inače, Poslovni park toplinskom energijom opskrbljuje putem pet kotlovnica, grije 402 stambene jedinice, 46 poslovnih objekata i jednu zgradu. Prije šest godina modernizirane su sve kotlovnice osim „Obrtnika“, za što je utrošeno 2,4 milijuna kuna. Sve to utjecalo je na smanjenje fiksnih troškova za grijanje kako za građane, tako i za poduzetnike pošto više nema „rasipanja“ toplinske energije zbog zastarjelih i loših sustava. (virovitica.hr)

Skip to content