Čestitka gradonačelnika Ivice Kirina povodom Dana državnosti

Dan državnosti Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih datuma u našoj povijesti. Toga dana je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Obilježavajući taj dan naše misli i naša sjećanja prvenstveno su okrenuta prema ljudima koji su…Dan državnosti Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih datuma u našoj povijesti. Toga dana je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Obilježavajući taj dan naše misli i naša sjećanja prvenstveno su okrenuta prema ljudima koji su svojim životima omogućili da živimo u slobodnoj zemlji Hrvatskoj te se sa zahvalnošću se prisjećamo naših poginulih branitelja gledajući na sve one koji su svojom nesebičnom žrtvom pridonijeli da danas možemo biti tu.

Od sudbonosnog 25. lipnja 1991. godine dijeli nas točno 20 godina i zato Vas pozivamo Vas da sa ponosom u subotu istaknete hrvatske zastave i na taj način dostojanstveno obilježimo ovaj dan.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno, želim Vam, u ime Grada Virovitice i u svoje osobno ime, čestitati Dan državnosti Republike Hrvatske.
Gradonačelnik Ivica Kirin

Skip to content