Cestari spremni za početak rada zimske službe

Grad Virovitica i ove je, kao i proteklih godina, pripremio sve što je potrebno za predstojeću zimsku sezonu 2015./2016., a za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada u zimskom razdoblju kao najpovoljniju ponudu odabrao je tvrtku Ceste Bjelovar. S tim u vezi u utorak je u prisustvu gradonačelnika Ivice Kirina u Cestariji Virovitica obavljena i smotra mehanizacije koju će bjelovarske Ceste i njihovi kooperanti koristiti u zimskim uvjetima.

-Na području Virovitičko-podravske županije 20 vozila s ralicama i posipačima brinut će se za prohodnost 171 kilometara državnih te 685 kilometara županijskih i lokalnih cesta, a zasad na skladištu imamo 1.300 tona soli te 300 kubika kamene sipine, o pripremljenosti za rad u zimskom razdoblju kazao je Krunoslav Knezić, šef Stožera zimske službe bjelovarskih Cesta.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo pripremljenošću cestara te je i ovoga puta građane pozvao na suradnju i pomoć pri čišćenju snijega ispred svojih kuća.
Na području grada Virovitice 6 vozila brinut će se za prohodnost oko 100 kilometara cesta.

Nakon smotre, inspekciju mehanizacije koja će se koristiti pri održavanju cesta u zimskim uvjetima obavili su i djelatnici policije.

Skip to content