Češki veleposlanik Milan Hovorka otvorio 21. proljetne zvuke Jana Vlašimskog

U Češkom domu u Virovitici u subotu su koncertom klasične glazbe i suvremenih kompozicija počeli 21. proljetni zvuci Jana Vlašimskog.

Na početku je sve pozdravila predsjednica Češke besede Virovitica Jasna Berger.

Na početku ovogodišnjih Proljetnih zvuka Jana Vlašimskog podravila bih sve goste, veleposlanika Republike Češke u Hrvatskoj, njegovu ekselenciju Milana Hovorku, predsjednicu Gradskog vijeća grada Virovitice Ivančicu Fett – Škvarić i predstavnika Virovitičko – podravske županije Ivu Horvata te posebno naše goste iz Karlovyh Vara, koji će se predstaviti svojom izvedbom. Drago mi je da su oni nakon 2011. godine, kada su bili na otvaranju ove dvorane Jana Nepomuka Vlašimskog, ponovno posjetili Viroviticu– u pozdravnoj riječi rekla je Jasna Berger.

Na početku su nastupio mješoviti zbor Češke besede Virovitica, koji je izveo češke pjesme u obradi voditelj Rudolfa Halupe.

Plesna skupina Češke besede Virovitica izvela je koloplet narodnih plesova pod nazivom “Češka beseda”.

Nakon toga češki veleposlanik Milan Hovorka otvorio je 21. proljetne zvuke Jana Vlašimskog.

Hrvati i Česi su dva srodna naroda čiji se život u prošlosti i sadašnjosti prožima. Surađujemo na brojnim područjima. Lijepo je vidjeti da Česi u Hrvatskoj u svom radu, uz podršku Republike Hrvatske, imaju i podršku lokalne zajednice Virovitičko – podravske županije i grada Virovitice. Virovitica je izuzetno lijep i interesantan grad. Zahvaljujem Jasni Berger i njezinim suradnicima koje se trude u organizaciji ove manifestacije. Proglašavam 21. proljetne zvuke Jana Vlašimskog otvorenima i nadam se da ću doći i na 22. proljetne zvuke Jana Vlašimskog-prilikom otvaranja naglasio je češki veleposlanik Milan Hovorka.

U nastavku je nastupio Perica Mihaljević sa svojom skladbom Vlašimsky fantazija.

Koncert je zaključio PIKap kvartet iz Karlovih Vara, koji je nastupio u sastavu Martin Kaplan, Lenka Šimandlova, Miljo Milev i Petr Pitra.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

proljetni zvuci 2023 plakat 125x220 1 1

Skip to content