ČEP PO ČEP ZA SKUPI LIJEK: Sve skupine Dječjeg vrtića Cvrčak u humanitarnoj akciji za oboljele od malignih bolesti

U Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica djeca skupine ‘Tratinčice’ predala su danas (petak) veću količinu sakupljenih plastičnih čepova Editi Šerkezi, predsjednici Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Tijekom cijele godine čepovi se sakupljaju u svih šest objekata Vrtića, akciji „Čep po čep za skupi lijek“ se priključilo svih 27 odgojno-obrazovnih skupina.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske koja reciklažom prikupljenih čepova osigurava financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti.

Kao Eko vrtić koji promovira reciklažu i održivost, ovo je bio još jedan od razloga kako u ekološkom, ali i humanom smjeru odgajati buduće naraštaje djece. U akciju se mogu uključiti svi, prikupljajući SVE VRSTE plastičnih ambalažnih čepova (čepovi s boca od vode, sokova, jogurta, mlijeka, ulja, kave, omekšivača, deterdženata…), a koji se mogu odložiti u kartonsku kutiju postavljenu na ulazu u svaku zgradu Vrtića. Zahvaljujemo svim roditeljima koji nam pomažu u održivosti ove akcije, a odgojiteljice nastavljaju s edukacijom najmlađih u humanom i ekološkom smjeru, rekla je ravnateljica DV Cvrčak Sandra Moslavac. (virovitica.hr, cvrcakvt.hr)

20221125 090716

Skip to content