“Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici”: Otvorenje nove izložbe u Gradskom muzeju Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradski muzej Virovitica od 10. rujna do 28. listopada 2022. predstavlja izložbu Etnografskog muzeja Istra/Museo Etnografica dell’Istria iz Pazina pod nazivom Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici.

Autor Mario Buletić je izložbom želio istražiti strah kao univerzalni koncept, emociju poznatu svim ljudima, neovisno o kulturnom, društvenom i povijesnom kontekstu. Prepoznatljiva značajka izložbe u konceptualnom i izvedbenom smislu je njezina interdisciplinarnost. Predmeti su podijeljeni u deset cjelina: Što je strah?, Strah: različiti pogledi i dimenizije, biologija i psihologija straha, Globalizacija straha, Strah od drugih, Strah od smrti, Strah od zla, Naracije straha, Strah od zaborava i Privlačnost straha. Izložbu prati i multimedija koja kroz vizualne i audio naracije pojašnjava krovnu temu.

Gostovanje izložbe omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te suradnjom sa muzejima: Muzej grada Pazina, Muzej grada Rovinja – Rovigno, Prirodoslovni muzej iz Zagreba i Zavičajni muzej Slatina. Knjižnu građu za potrebe izložbe posudila je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, a dio opreme Javna vatrogasna postrojba Grada Virovitice i Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica.

Otvorenje izložbe je u subotu, 10. rujna s početkom u 19,30 sati u izložbenoj dvorani muzeja.

(www.icv.hr, Gradski muzej Virovitica)

Skip to content