Čak 98,04 posto anketiranih izlagača Viroexpa smatra da sajam ima pozitivnu refleksiju na gospodarstvo našeg područja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Pohvale još uvijek stižu sa svih strana za nedavno održan Viroexpo 2018. To je sukus konferencije za novinare, čime je spuštena zavjesa nad 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018 koji se u Virovitici održavao od 23. do 25. ožujka. O dojmovima sa sajma koji je u tri dana vidjelo 27.800 posjetitelja, govorili su: virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, direktor Viroexpa, Bojan Mijok.

Tom prigodom objavljeni su podaci ankete provedene među izlagačima 23. Viroexpa koju je i ove godine, provela i analizirala rezultate, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, kao jedan od organizatora sajma, a s ciljem dobivanja odgovora, koji će poslužiti za još bolju organizaciju narednog Viroexpa 2019.

– Uz zahvalu našim izlagačima i posjetiteljima na posjeti, iako smo imali vremenske neprilike to im nije smetalo. Izlagači su već mjesec dana ranije popunili sva mjesta na našem sajmu. Primamo samo pohvale, kako od zemlje partner Albanije, županije partner Sisačko-moslavačke županije, naših gostiju iz Litve, koji su iduće godine najavili još bolji nastup, tako i brojnih gospodarstvenika. U budućnosti očekujemo gradnju multifunkcionalne hale čime će sajam dobiti stalnu lokaciju, a ne da svake godine strepimo nad vremenom hoće li nas ono poslužiti ili neće. Time će ovaj sajam postati još veći i bolji – podcrtao je virovitičko-podravski župan i predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpa, Igor Andrović.

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, kazao je kako je ovo 14. sajam u kojem on organizacijski sudjeluje. Kazao je kako sajmu treba nova multifunkcionalna hala u kojoj će se uz Viroexpo održavati i neke druge manifestacije tijekom godine.

– Ako se izgradi nova hala, tada zasigurno možemo očekivati još više izlagača i posjetitelja na sajmu – kazao je Ivica Kirin.

Direktor sajma Viroexpo, Bojan Mijok je istaknuo kako je na sajmu ove godine bilo 723 izlagača iz 29 zemalja.

– Zahvalio bih se i Organizacijskom odboru na podršku meni kao direktoru, ali i svim organizatorima na sinergijskom djelovanju jer to je vrijednost ovog sajma.

Direktor HGK ŽK Virovitica, Milan Vanđura se zahvalio medijima na pratnji, a potom je predstavio rezultate ankete koja je provedena među izlagačima, pritom je kazao.

– Prema ocjenama naših izlagača, u posljednjih deset godina, ovo je sajam koji je imao njihove najbolje ocjene i impresije do sada.

Na postavljena pitanja odgovorila su ukupno 563 izlagača (77,87 posto od ukupnog broja – 723). Njih 98,04 smatra kako je Viroexpo dobar oblik prezentacije proizvoda i usluga. Smatraju da sajam ima pozitivnu refleksiju na gospodarstvo i podržavaju njegov daljnji razvoj.

Ukupno 95,02 posto za nastup na sajmu ističe presudan faktor želju za promocijom. Njih 94,14 posto nakon sajma očekuje povećanje plasmana proizvoda, a njih 88,28 posto i iduće godine nastupit će na Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je bila Vlada RH. Ostali pokrovitelji su bili: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su bili: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je bio Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je bila Republika Albanija, Županija partner je bila Sisačko-moslavačka županija, a Grad partner – Grad Zagreb. Idući, 24. međunarodni sajam (gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, održat će se od 22. do 24. veljače 2019. godine. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Skip to content