Buši se novi zdenac na crpilištu Bikana u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić danas su na crpilištu Bikana u Virovitici posjetili radove  na bušenju i izradi zamjenskog zdenca Z-3 izdašnosti  80,0 – 100,0 l/s , dubine bušenja 90,0 m… Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić danas su na crpilištu Bikana u Virovitici posjetili radove  na bušenju i izradi zamjenskog zdenca Z-3 izdašnosti  80,0 – 100,0 l/s , dubine bušenja 90,0 m čija vrijednost iznosi  333.800,00 kn, a završetak se očekuje krajem ovog mjeseca. Procijenjena vrijednost radova na izradi i opremanju komore zdenca Z-3 iznosi oko 500.000,00 kn. 

Prilikom posjeta direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić najavio je da će se nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja započeti sa radovima i na izradi i opremanju komore novo izbušenog zdenca Z-3, kako bi ga u narednom periodu mogli pustiti u pogon te će Virkom na taj način svoje izvorišne kapacitete sa  cca 290 – 300 l/s povećati na cca 400 l/s.

Izgradnjom novog zdenca osigurati će se sigurnost  opskrbe te distribucija vode prema drugim distributivnim područjima na području Virovitičko-podravske ali i područje Bjelovarsko–bilogorske županije te povećanje broja korisnika za 30-50 % . Svi radovi nominirani su i ugovoreni Planom za 2011. godinu, a  financiraju se sredstvima Hrvatskih voda i Virkom-a d.o.o. 

Skip to content