Budućnost grada Virovitice je sustavno gospodarenje energijom

Gradsko poglavarstvo Grada Virovitice na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je zaključak o prihvaćanju pisma namjere o suradnji na projektu ”Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj’.Gradsko poglavarstvo Grada Virovitice na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je zaključak o prihvaćanju pisma namjere o suradnji na projektu ”Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj’. Na taj način pridružilo se je projektu koji se provodi pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Programu Ujedinjenih naroda za razvoj (UNPD).

Kako nas je izvijestio gradonačelnik Ivica Kirin 28. siječnja 2009. godine održana je u prostorijama Gradske uprave prezentacija o sustavnom gospodarenju energijom u gradovima i županijama koju je održao predstavnik UNPD-a Marijan Hohnjec. Cilj navedenog projekta je da se uz jednaku kvalitetu života postigne ušteda u energiji i novcu koji se onda mogu utrošiti u neke druge projekte. Grad Virovitica već je do sada obavio preliminarne razgovore u Fondu za energetsku učinkovitost oko korištenja termalnih izvora, a krenulo se je i sa izmjenom prostornih planova. Sa predstavnicima iz Europske unije započeli su razgovori oko realizacije projekta bio-pročistača i termo-valorizatora, te uskoro očekujemo poziv iz Bruxellesa, kako bi uz pomoć Europske unije sufinancirali taj projekt i na taj način uz pomoć nadležnih ministarstava to ostvariti.
Konačni cilj je građanima pružiti što jeftiniju energiju osobito toplinsku, i izbaciti korištenje krutih goriva zaključio je na kraju gradonačelnik Kirin.

Skip to content