Buduća turistička destinacija – obilazak Dvorca Pejačević i Gradskog parka

Radovi na virovitičkom ljepotanu, kako Dvorac Pejačević mnogi nazivaju otkada je krenula obnova, kao i okolnom Gradskom parku ne staju, što se vidi i na očigled.

Radove na ovom najznačajnijem gradskom EU projektu, jučer (26. travnja), gradonačelnik Ivica Kirin obišao je u društvu savjetnika predsjednika Vlade RH Karla Resslera, saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, ravnatelja Razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepana Ribića te vojnog savjetnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u vrijeme Domovinskog rata, Stjepana Adanića…

Ovom prilikom gradonačelnik je nazočne upoznao s tijekom radova na ovom prekrasnom zdanju u središtu grada koje sada već poprima svoj konačan izgled.

Obnova Dvorca Pejačević i gradskog parka Virovitica, u sklopu EU projekta teškog 81,4 milijuna kuna, odvija se u skladu s konzervatorskim uvjetima te vraća stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. U parku, kojem se vraća perivojni izgled, nalazit će se sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju, staze, šetnice, dječje igralište. Tu su i dizajnerski drveni mostovi, kao i moderna 3D fontana. Dvorac se obnavlja pod krovnom temom DRVO, a bit će opremljen suvremenom muzejskom opremom, uz audiovizualne, taktilne, didaktičke i olfaktivne sadržaje. Konkretno, posjetitelji će moći interaktivno otkrivati povijest uz vid, sluh, njuh, dodir te pomoć audiovodiča.

Nazočni su obišli i novouređenu šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića, koja postaje nova gradska „špica“ i mjesto gdje Virovitičani i njihovi gosti vrlo rado navraćaju.

Gradonačelnik je ovom prilikom nazočne upoznao i s ostalim projektima koji se provode na području Virovitice i prigradskih naselja i koji mijenjaju izgled ulica i trgova iz tjedna u tjedan.

Uz gradonačelnika Kirina, u obilasku su bili i njegovi suradnici: zamjenici Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac te predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Gosti u obišli u društvu virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika još nekoliko najznačajnijih projekata na području županije, a u obilasku su im se pridružile i saborske zastupnice Sunčana Glavak i Marijana Balić. (virovitica.hr,vpz.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content