BUDITE NA JEDAN DAN TURIST U SVOM GRADU: Obilazak Dvorca Pejačević i parka uz stručno vodstvo te dodjela nagrada za najbolji selfie u subotu, 18. svibnja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ove subote, 18. svibnja, Virovitičani će imati na jedan dan priliku biti turisti u vlastitom gradu. Naime, u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata”.

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u Virovitici bit će predstavljen najveći EU projekt na području grada Virovitice, a riječ je o Integriranom razvojnom programu „5 do 12 za Dvorac“, odnosno obnovi Dvorca Pejačević i Gradskog parka, a Virovitičani i njihovi gosti moći će, uz stručno vodstvo, doznati više o povijesti grada.

Predstavljanje projekta održat će se 18. svibnja u prijepodnevnim satima.

Od 9,30 u parku u blizini fontane bit će postavljen štand za informacije i podjelu tiskanih materijala o projektu, a građane će na štandu informirati članovi Projektnog tima uz tehničku pomoć kostimiranih djevojaka koje će nas svojom odjećom nakratko vratiti u povijest.
Kod info štanda je ujedno i okupljanje zainteresiranih koji će potom, uz stručno vodstvo, krenuti u obilazak Dvorca Pejačević i Gradskog parka.

Obilazak počinje u 10,00 sati, a uz stručno vodstvo ravnateljice Gradskog muzeja Mihaele Kulej, Virovitičani će imati priliku doznati više o povijesti ovog prekrasnog zdanja u središtu grada. Nakon toga, od 11,00 sati, pod stručnim vodstvom Vladimira Ajhlera iz Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode i ekološke mreže Virovitičko-podravske županije, nazočni će obići Gradski park te doznati više o njegovoj povijesti i vrstama koje se u njemu nalaze.

Na kraju, u 11,30 sati, slijedi dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji selfie na temu “Dvorac, park i ja”.

Pozivamo sve Virovitičane da na jedan dan budu turisti u svom gradu te ovom prilikom doznaju više o povijesti Virovitice, kao i povijesti Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji će uskoro zablistati punim sjajem, rekla je voditeljica IRP „5 do 12 za Dvorac“ Đurđa Aragović. (virovitica.hr)

Skip to content