BRZA CESTA BJELOVAR – VIROVITICA – TEREZINO POLJE Čvorište od Velike Pisanice treba ići prema Pitomači

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, na kojem je uz župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, između ostalih bio i zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić, savjetnik Uprave Hrvatskih cesta Sven Jesenković, kao i Tomislav Cvetko, direktor sektora za planiranje Hrvatskih cesta, govorilo se o brzoj cesti koja će u budućnosti spajati bjelovarsko područje s Viroviticom i dalje s Terezinim Poljem.

– Na sastanku s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije usuglašavali smo stavove oko određenih čvorišta koja su od velikog interesa i Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uputit ćemo dopis Hrvatskim cestama s našim zaključcima. U tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije, vrijedan 52 milijuna kuna. Ova cesta koja život znači Virovitičko-podravskoj, ali i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, bit će dugačka 60 kilometara, prostirući se od Bjelovara do Virovitice pa do Terezinog Polja. Ponavljam, ovo je projekt koji nama život znači, jer on nudi razvoj gospodarstva, smanjene troškove poduzetnicima, bolju prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske. Gospodarstvenici koji žele ulagati na ovo području, uvijek nas pitaju kolika je naša udaljenost od autoceste, a izgradnjom ove prometnice, privući će se poduzetnici i investitori, otvoriti nova radna mjesta, omogućit će se razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Delegaciju Bjelovarsko-bilogorske županije, predvodio je zamjenik župana Neven Alić, koji je istaknuo.

– Uvijek su s Virovitičko-podravskom županijom razgovoriti bili plodonosni. Naš zajednički interes je, jer i Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska županije nemaju brze ceste niti autoceste, bolja prometna povezanost nego je ona to danas. Pronašli smo zajednički cilj, napravili bi jedno čvorište u Velikoj Pisanici, koja bi se automatski povezivala s Pitomačom. Želja nam je da naši građani, po prvi puta budu povezani ili brzom ili autocestom i to što je prije moguće. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content