Brojni učenici iz virovitičkih osnovnih škola putuju u Primošten na LiDraNo 2014.

img_4849Državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2014. održat će se u Primoštenu od 23. do 27. ožujka 2014. godine. Od 23. do 25. ožujka sudjelovat će učenici i mentori osnovnih škola dok će od 25. do 27. ožujka sudjelovati učenici i mentori srednjih škola.

Na LiDraNo 2014. u kategoriji osnovnih škola Virovitičko- podravske županije pozvani su:

U konkurenciji pojedinačnih scenskih nastupa u II. Izbornom području na državnu smotru pozvana je Tena Pokupić iz OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice sa monologom iz rada Dnevnik Ane Frank, istoimene autorice uz mentorstvo Vande Barić.

U konkurenciji skupnih scenskih nastupa u II. Izbornom području na državnu smotru pozvane su Maja Mesar i Karla Kršić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje sa dramsko scenskom igrom (Up) date, autorice Andreje Galović i Maje Mesar uz mentorstvo Andreje Galović. U istoj konkurenciji i izbornom području pozvani su i Jakov Ferenčević, Paola Cenger, Dorotea Kožnjak, Ella Subota, Sara Sajfer, Dominik Kasa, Mario Bošnjaković, Paola Galic, Petra Rebić i Laura Kolesarić iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica sa dramsko- scenskom igrom Različitosti autorice Ivane Marinić uz mentorstvo Jasenke Kolarić Barač.

U konkurenciji školskih listova na državno natjecanje pozvana je Antonela Ferenčak iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica sa školskim listom Hlapić uz mentorstvo Renate Sudar.

U konkurenciji samostalnih novinarskih radova na državnu smotru pozvana je Klara Hercigonja iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica sa reportažom In memoriam jednom kinu, autorice Klare Hercigonja uz mentorstvo Sanje Pavelko.

Na LiDraNo 2014. u kategoriji srednjih škola Virovitičko- podravske županije pozvani su:

U konkurenciji pojedinačnih scenskih nastupa u II. Izbornom području na državnu smotru pozvan je Domagoj Ribić iz SŠ Pitomača iz Pitomače sa monologom iz djela Lovac u žitu, autora J.D. Salingera, uz mentorstvo Ksenije Petrinec.

U konkurenciji skupnih scenskih nastupa u II. Izbornom području na državnu smotru pozvane su Ana Cmrečnjak,
Andreja Oberling, Klara Jurišić, Ivana Kuraja i Marina Mlinarić iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica sa dramsko- scensko igrom iz djela Preobrazba, autora Franza Kafke, uz mentorstvo Maje Bašnec.

U konkurenciji literarnih radova na državno natjecanje pozvana je Dora Konopek SŠ Stjepan Ivšić Orahovica sa radom Sama, uz mentorstvo Ljubice Bešlić.

U konkurenciji radijskih emisija na državni smotru pozvane su Ivana Vuković i Marko Gašparić iz Strukovne škole Virovitica sa radijskom emisijom Zauvijek zapisano u našim dušama, uz mentorstvo Marije Karacsonyi. U istoj konkurenciji na državnu smotru LiDraNo 2014. pozvani su Sandrino Požežanac i Leo Fel iz Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sa radijskom emisijom Ljudi moji, je li to moguće?!, uz mentorstvo Sunčane Voronjecki. (www.icv.hr

Skip to content