Brlići prvaci Hrvatske na Krosu Sportskih novosti, gimnazijalka Paula Rakijašić najbrža kod učenica 3. i 4. razreda

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kada u svom „stožeru“ imate trenera Zlatka Tota, koji je stvorio europskog atletskog prvaka Marina Bloudeka, tada ste već obavili pola posla da budete prvi u utrci „čak i zavezanih očiju“. A ekipa OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, u subotu je na krosu Sportskih novosti slavila četvrti put u zadnjih pet godina. Onaj jedini put kada nisu bili prvi, tada su bili „samo treći“. Za antologiju.

Na put u Zagreb je krenulo 62 učenika i petero učitelja iz „Brlića“, a u ukupnom poretku „ibm-ovci“ su lakoćom „poderali“ konkurenciju. Brlići su skupili 210 bodova, čak 69 više od drugoplasiranih Križevčana (OŠ Ljudevita Modeca), te 100 bodova više od OŠ Svetog Tera Orehovca. Kod osnovaca se natjecalo ukupno 53 osnovne škole. Ovakva dominacija mladih virovitičkih atletičara se ne pamti. Istina s osnutkom Atletskog kluba i rezultati će biti sve bolji. Put Zagreba je krenulo 62 djece i 5 učitelja iz OŠ IBM.

Pojedinačno su medalje osvajali: Luka Knežević (OŠ IBM – 2. mjesto 3. razredi na 850 metara) i Leonnardo Alavanja (OŠ IBM 3. mjesto 4. razreda na 850 metara).
Ekipno: Brlići su ostvarili sljedeće rezultate: 2. mjesto učenice 3. razredi; 1. mjesto učenici 3. razredi; 1. mjesto učenice 4. razredi; 3. mjesto učenice 5. razredi; 1. mjesto učenice 6. razredi; 2. mjesto učenice 7. razredi; 2. mjesto učenici 7. razredi; 2. mjesto učenice 8. razredi;

U konkurenciji srednjih škola, Gimnazija Petra Preradovića bila je u ukupnom poretku na sedmom, a Tehnička škola Virovitica na šesnaestom mjestu. Pojedinačno u konkurenciji učenica trećih i četvrtih razreda srednjih škola pobijedila je Paula Rakijašić iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Ekipne pobjednice u istoj konkurenciji su također učenice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica (Paula Rakijašić, Lena Sabo i Ema Borković). (www.vpz.hr, Fotografija: Miroslav Radović i Jasna Rakijašić)

Skip to content