Brlići proslavili 35. rođendan

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić ovom školskom godinom proslavlja značajan jubilej – 35 godina škole. Za tu je prigodu pripremljen raznovrstan sadržaj kojim se obilježio Dan škole.Započeo je projektom „Putovanje kroz renesansu” prikazan u Gradskom muzeju Virovitica, športskim natjecanjima u atletici i proglašenjem najboljih razreda i pojedinaca kojima su uručene medalje i priznanja te svečanom priredbom u dvorani škole.Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić ovom školskom godinom proslavlja značajan jubilej – 35 godina škole. Za tu je prigodu pripremljen raznovrstan sadržaj kojim se obilježio Dan škole.Započeo je projektom „Putovanje kroz renesansu” prikazan u Gradskom muzeju Virovitica, športskim natjecanjima u atletici i proglašenjem najboljih razreda i pojedinaca kojima su uručene medalje i priznanja te svečanom priredbom u dvorani škole. O uspjehu škole na mnogim područjima stvaralaštva govorio je i ravnatelj Josip Strmečki koji je i ovaj put istaknuo da je OŠ IBM najveća škola u županiji, ali ove godine i najuspješnija škola u Županiji.

Ostvareni su najbolji rezultati u poučavanju učenika, na županijskim i državnim natjecanjima te umjetničkom području, LiDraNu, jer su učenici u tri kategorije sudjelovali na državnoj smotri: školski list „Hlapić, literarni rad i dramsko- scensko stvaralaštvo. Ponos su škole športaši koji su u devet kategorija sudjelovali na državnom natjecanju i osvojili 5 medalja, a najveći je uspjeh rukometašica – osvojena zlatna medalja i prvo mjesto u državi. Voditelji su Zlatko Tot, Goran Kozlinger i Mario Hrženjak. Ponos je i opremljenost škole, ali i potpuno obnovljena škola u Milanovcu kao i izgradnja još jedne područne škole u Taborištu. I ovom je prigodom ravnatelj zahvalio prvom čovjeku Grada, gradonačelniku Ivici Kirinu, na svemu što čini za školu.

U raznolikom i bogatom kulturno – umjetničkom programu, koji su vodile Valentina Šegić i Ivana Nežić, sudjelovali su školski zbor, folklor, ritmičke skupine, recitatori, pjevači i klavirist Theo Romaj koje su pripremile učiteljice Zumbulka Foret, Jasna Mikolić, Željka Puškarić, Dubravka Mioković, Snježana Volenik, Jasna Resler i Kornelija Šarić. Čestitku za maran rad primilo je 17 djelatnika škole: Vesna Matovina, Irena Teskera, Dubravka Jurić, Vanja Mikina, Anita Oberling, Ivan Barković, Jasna Razlog- Grlica, Anka Zec, Zlatko Tot, Nada Bušić, Ana Margetić, Marica Matasić, Željko Afentaler, Ankica Lovrenc, Katarina Marčeta, Marica Domokuš i Goranka Pavelić. U organizaciji proslave ove najveće svečanosti u školskoj godini sudjelovali su mnogobrojni djelatnici škole, učitelji i učenici.

R. Sudar/VT.info

Skip to content