Borilačka večer MMA “Noć nokauta” – senzacionalan Mateo Horvat

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Virovitici, u prepunoj Školskoj dvorani Tehničke škole, održana je borilačka večer MMA “Noć nokauta” koju je odlično organizirao Klub slobodne borbe Nokaut Virovitica. Gledatelji su mogli vidjeti 10 borbi od kojih svakako treba izdvojiti pobjedu virovitičkog borca Matea Horvata člana Boksačkog kluba Virovitica koji je u prvoj borbi večeri, ali i svojoj prvoj profesionalnoj borbi pobijedio zagrebačkog borca Valentina Kirina. Odličnom boksačkom tehnikom i sa nekoliko preciznih direkata Mateo je već u prvoj rundi načeo svog protivnika da bi u drugoj rundi meč završio tehničkim nokautom. Osim ove borbe pobjede su ostvarili i osječki student Mateo Piščak, Goran Hadžić iz Preloga, Branko Vinčić iz Vinkovaca, Nemanja Petrović iz Banja Luke te Anđelko Kitić i Luka Purkert iz Zagreba. Tragičarima večeri možemo proglasiti virovitičkog borca Ivana Perovića koji je Dragana Cvitkušića iz Đakova imao pred nokautom, ali je nesmotrenim nepropisnim udarcem diskvalificiran te je pobjeda otišla u Đakovo. Slična situacija bila je i u borbi između Vlade Neferanovića i studenta prava Milana Vinčića. Nakon potpune dominacije Neferanovića uslijedio je nepropisan udarac i pobjeda za „zelenim stolom“ otišla je budućem pravniku Vinčiću. U tragičare večeri možemo svrstati i virovitičkog borca Dražena Palfija koji je prilikom izlaska na ring stao na oštri predmet te zbog posjekotine nije mogao nastupiti te Dinu Toplaka čiji se protivnik jednostavno nije pojavio i na taj mu način onemogućio da se predstavi svojoj publici. Dobra borba bila je između „bjelovarskog traktora“ Zorana Dođa i Amira Sadikovića iz Zagreba koja je završila predajom Sadikovića u 2. rundi nakon brojnih preokreta i bespoštedne borbe. U posljednjoj borbi, borbi večeri, u kategoriji iznad 100 kg „virovitička lokomotiva“ i predsjednik Kluba slobodne borbe Nokaut Virovitica Saša Klimek na konopcima je imao Nemanju Petrovića, ali je jedan kroše doveo do prekida borbe i pobjede Nemanje Petrovića iako je i on bio vidno uzdrman kao posljedicu brojnih obostranih udaraca.
Za kraj treba izabrati i najbolju borbu večeri, a tu svakako treba svrstati borbu koju su nam ponudili jedan od najvećih hrvatskih talenata u MMA, sedamnaestogodišnji Pavao Horvat iz Preloga i domaći borac Luka Kusturić. Borba koja je obilovala izmjenama udaraca, hrvačkim zahvatima i dinamikom, a završila je „gušenjem“ i pobjedom Horvata uz burni aplauz poraženom Luki Kusturiću koji je pokazao veliki potencijal i talent.
Na početku večeri voditelj Goran Koši, koji se je pokazao odličnim najavljivačem i posao odradio bez greške, gledatelje je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je ujedno i pobjednicima uručivao pehare te u ime organizatora tajnik Kluba slobodne borbe Nokaut Virovitica Vanja Špolarić koji se je posebno zahvalio Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji kao i ostalim sponzorima na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog spektakla.

FOTOGALERIJA

Skip to content