„BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE“ 16. lipnja u Virovitici: Igra kroz koju će mališani pobijediti strah od odlaska liječniku

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U subotu, 16. lipnja od 9 do 12 sati, Trg kralja Tomislava (kod sata) nakratko će postati „Bolnica za medvjediće“. Naime, Hrvatski liječnički zbor na inicijativu dr. Ivana Andraševića u suradnji s Gradom Viroviticom organizirat će radionicu koja će na zabavan i interaktivan način pomoći djeci da prevladaju strah od odlaska liječniku te da se upoznaju s radom liječnika opće prakse. U radionicu će se uključiti liječnici i medicinske sestre Opće bolnice Virovitica te studenti medicine.

Svi znamo da je ponekad teško pregledati malo dijete u ordinacijama pošto se djeca boje nepoznatog i nije im jasno što ih čeka. Projekt „Bolnica za medvjediće“ osmišljen je stoga tako da djeca donesu svoje plišane igračke, a volonteri liječnici zajedno s njima liječe igračke, pregledavaju im uha, slušaju pluća, previjaju rane… Time se razbija njihov strah od odlaska liječniku te ih se ujedno uči kao se ponašati kod liječnika.

Pozivamo stoga roditelje i mališane da dođu i ponesu svoju omiljenu igračku te se pridruže radionici. Djeci od treće do sedme godine u ovom će slučaju biti dodijeljena ulog roditelja, dok će njihova igračka biti bolesno dijete, a volonterima liječnicima bit će povjerena uloga odgovornih liječnika. Liječnici će tom prilikom djeci dopustiti i upotrebu različitih instrumenata – otoskopa, stetoskopa, tlakomjera i slično…

Osim navedenog, cilj radionice je kod djece, ali i šire populacije, stvaranje zdravih navika te odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju. (virovitica.hr; fotografija: Ilustracija)

Skip to content