BOLJI UVJETI ZA NAŠE MALIŠANE: Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić potpisao ugovor za uređenje Dječjeg vrtića Cvrčak (zgrada 2)

Ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u Vinkovcima je, nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, potpisala ugovore koji su odobreni u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini koji nadležno Ministarstvo provodi iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske.

Gradu Virovitici odobreno je 599.919,00 kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica, a ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Damir Marenić. Riječ je o opremanju zgrade 2 virovitičkog Dječjeg vrtića, a projektne aktivnosti uključuju izradu projektne dokumentacije te radove prema glavnom projektu. Konkretno, u planu je zamjena unutarnje stolarije, ličenje, kompletna sanacija sanitarnih čvorova i prostora za pripremu hrane, instalacija vodovoda i odvodnje te zamjena sanitarija zbog dotrajalosti. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, a obnovom vrtićkih prostorija koje djeca i zaposlenici svakodnevno koriste povećat će se sigurnost i kvaliteta boravka.

Ovo je još jedan projekt kojim Grad Virovitica stvara kvalitetnije uvjete za mališane te su u provedbi i projekti energetske obnove Dječjeg vrtića Cvrčak (zgrade 2,3 i 4) vrijedni oko 8,8 milijuna kuna kojima će se postići znatne uštede u potrošnji energije te također osigurati optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih. Inače, za rad Dječjeg vrtića Grad Virovitica godišnje osigurava gotovo 7 milijuna kuna. (virovitica.hr, vpz.hr, fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content