“Bolja Hrvatska” Nove TV u Virovitici: Igor Amidžić i Filip Horvat uz mentora Zorana Kozjaka izradili posebnu klupu za one koji imaju tegobe s – leđima “Super, ne može biti bolja“

Iako tek završavaju prvi razred srednje škole, za svoju su inovaciju nagrađeni već nekoliko puta. U manje od godinu dana izradili su posebnu klupu koja će biti od koristi onima koji imaju tegobe s leđima, ali i svim drugim prolaznicima.

Igor Amidžić i Filip Horvat iz Virovitice – „Bolja su Hrvatska“ Dnevnika Nove TV. Osim predanosti školovanju, veže ih i poznanstvo od djetinjstva. Horvat, učenik CNC operater, kaže da su na ideju došli zbog umirovljenika.

Zamislite sad penzioneri dođu, nemaju gdje sjesti, treba im masaža… Samo dođete na ulicu, sjednete za besplatnu masažu – pojašnjava Horvat.

Nadovezao se učenik vodoinstalater Amidžić koji je rekao da je ideja nastala jer stariji više kukaju da ih bole leđa.

Na međunarodnom sajmu inovacija u Iloku ovi su đaci osvojili zlato u konkurenciji od gotovo sto inovatora. Njihove sobe krase još dvije medalje – jedna iz Ivanić Grada i jedna koja je stigla iz Mađarske – izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Velika podrška, osim obitelji, im je i profesor, ali i mentor Zoran Kozjak.

Jako dobro nadopunjuju jedan drugoga. Oni su nadareni učenici za ovaj dio programa i danas-sutra oni će biti jako dobri majstori – smatra Kozjak.

Super, ne može biti bolja! Trebali su to i prije napraviti, smatra Darko nakon isprobane masaže. Horvat kaže da je mislio poslije škole otići na fakultet jer mu te diplome i zlatne medalje daju dosta bodova za faks i budući posao.

Amidžić kaže da će ovaj posao vjerojatno raditi do kraja života. Poruku imaju i za svoje vršnjake.

Neka nastave našim tempom. Neka uče, rade i upišu fakultete – zaključuju učenici. (zimo.dnevnik.hr, vpz.hr)

Skip to content