BJELOVAR-VIROVITICA-TEREZINO POLJE: Hrvatske ceste objavile Odluku o odabiru izrađivača projektne dokumentacije za brzu cestu

Hrvatske ceste objavile su Odluku o odabiru izrađivača projektne dokumentacije za brzu cestu D12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje, dionica Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske) u duljini od oko 60 kilometara.

Za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole, odabrana je zajednica ponuditelja Institut IGH d.d. Zagreb, Inženjerski projektni zavod d.d. Zagreb, Rijekaprojekt d.o.o. i Rencon d.o.o. Osijek.

Nakon proteka žalbenog roka, ukoliko neće biti žalbi na Odluku, pristupit će se potpisivanju ugovora za izradu projektne dokumentacije. Vrijednost projektne dokumentacije je 33.600.000,00 kuna plus PDV.

Ovim projektom stvaramo stvarne preduvjete ne samo za nacionalno, već i regionalno povezivanje, razvoj gospodarstva i cjelokupnog prostora kako u gospodarskom, tako i demografskom smislu. Ovo je doslovno, kako za Grad Viroviticu, tako i Virovitičko-podravsku županiju, cesta koja život znači!,  istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin parafrazirajući jednu od najpoznatijih rečenica u povijesti koju je izrekao Neil Armstrong Ovo je mali korak za čovjeka, a velik za čovječanstvo. (virovitica.hr, fotografija: Matija Turkalj)

Skip to content