Biciklistička utrka “Tour of Croatia” prošla kroz Viroviticu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Biciklistička utrka Tour of Croatia ove se godine održava od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa. Dijelom 1. etape Osijek – Varaždin, biciklisti su prošli i kroz Virovitičko-podravsku županiju, a u Virovitici im je doček organizirala Turistička zajednica grada Virovitice. Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica raširile su veliki transparent “Welcome to Virovitica”, dok su građani mahali zastavicama s grbom grada. Bicikliste je pozdravio i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin koji je istaknuo zadovoljstvo što Tour of Croatia prolazi upravo kroz Viroviticu, što je sjajna promocija grada.biciklisti 2

Inače, biciklisti su prošli kroz Čađavicu, Slatinu, Sladojevce, Cabunu, Suhopolje, Viroviticu, Koriju, Lozan, Pitomaču i Kladare. Čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih 8 World Tour ekipa i jedna hrvatska, prepedalirat će 12 županija i 12 gradova. Ovaj šestodnevni biciklistički event uz nacionalnu televiziju prenosi i Eurosport.

Tour of Croatia događaj je kojemu je sportska arena cijela Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo.

Skip to content