Biciklistička utrka CRO Race u utorak, 28. listopada prolazi kroz Viroviticu – doznajte kada ih možete vidjeti

Danas (utorak) kroz Virovitičko-podravsku županiju prolazi biciklistička utrka CRO Race. To je njeno šesto izdanje. Ovogodišnja CRO Race utrka održat će se od 28. rujna do 3. listopada. Sudjelovat će 197 biciklista. Utrka se sastoji od šest etapa, koje će obuhvatiti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske.

Prva etapa, od Osijeka do Varaždina, na rasporedu je u utorak 28. rujna. Biciklisti će na svom proputovanju kroz Hrvatsku, proći i kroz Virovitičko-podravsku županiju. Na područje Čađavice ulaze oko 13:00 sati. U Slatini su u središtu grada u 13:19 sati. Procjena kaže kako će se u Suhopolju naći u 13:46, a u Virovitici ih se očekuje u 13:59. Uoči izlaska iz Virovitičko-podravske županije, proći će kroz Pitomaču u 14:25.

Iz Policijske uprave Virovitičko-podravske, obavijestili su o posebnoj regulaciji prometa vezanoj uz navedenu utrku.

– Sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na području PU virovitičko-podravske odvijati između 12:45 i 14:30 sati.

Za vrijeme prolaska kroz područje naše Policijske uprave, natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 34 na relaciji Čađavački Lug – Slatina, potom državnom cestom 69 kroz Slatinu, te nastavljaju županijskom cestom 4296 do križanja s državnom cestom 2 u Sladojevcima. Od Sladojevaca je kretanje trase državnom cestom 2 do kružnog toka na križanju ulica Stjepana Radića i Vinkovačke u Virovitici, nakon čega se nastavlja ulicama Virovitice, Stjepana Radića, Trg dr. Franje Tuđmana, Trg kralja Tomislava, Trg kralja Zvonimira, ulica Josipa Jurja Strosmajerova. Na izlasku iz Virovitice kod „dijamanta“ se trasa vraća na državnu cestu 2 od Korije do izlaska iz županije nakon Kladara.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Apeliramo na vlasnike teretnih vozila, da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa. Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji. Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke – poručili su iz policije. (vpz.hr, crorace.com, viroviticko-podravska-policija.gov.hr)

Skip to content