Bibliokombi danas kreće na teren – dva puta mjesečno obići će cijelu županiju; doznajte raspored

Nakon dvogodišnje provedbe projekta „Potrubi za knjigu“ i osnutka Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije, danas (utorak) po prvi puta Bibliokombi Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica kreće na teren. Članarina je besplatna, knjiga dostupna za sve korisnike Bibliobusa u sklopu projekta „Potrubi za knjigu“.

Cilj cijelog ovog projekta i osnutka Bibliobusne službe je ravnopravnost usluga kako u ruralnim tako i urbanim sredinama te dostupnost knjižnične građe. Vrlo nam je bitno da knjižnična bude dostupna na području cijele županije, odnosno da cijela županija bude pokrivena knjižničnom mrežom, što je i zakonska obveza. To smo i uspjeli ostvariti putem ovog europskog projekta, istaknuo je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

U dva tjedna Bibliokombi će obići svako stajalište od njih 35 na području Virovitičko-podravske županije, odnosno mjesečno će svako bibliobusno stajalište obići dva puta.
– Bibliobusna služba ima oko 3.000 jedinica knjižnične građe, a svake godine će se taj fond povećavati, očekujemo za 500 do 100 jedinica godišnje, dodao je R. Fritz.

Voditeljica Bibliobusne službe VPŽ Elena Vampovac istaknula je kako prvi tjedan na rasporedu istok županije.

Danas krećemo s radom i prva postaja nam je Josipovo. Nakon toga idemo u Sopje, Čađavicu, Crnac te Veliki Rastovac. Sutra su na rasporedu Zdenci pa Čačinci i u povratku stajemo u Pepelanama i Cabuni. U četvrtak obilazimo Novu Bukovicu, Mikleuš, Miljevce, Četekovac, Ćeralije i Voćin. Sljedeći tjedan na rasporedu je zapadni dio županije, rekla je E. Vampovac.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Viroviticom, provodila je projekt “Potrubi za knjigu” koji s 15 posto financira Ministarstvo kulture i medija RH, a 85 posto je dodao Europski socijalni fond. Ukupna vrijednost projekta iznosi 334.955,41 eura. Usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Projekt traje dvije godine, a održivost od 5 godina, jamče partneri – Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. (virovitica.hr)

RASOPORED BIBLIOBUSNE SLUŽBE VPŽ

raspored bibliobus

Skip to content