Bez obilaznih pravaca: Ove godine u planu spoj Ulice kralja Petra Krešimira IV. s Ulicom Matije Gupca

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnik Hrvoje Belobrk pohvalio je Grad zbog projekata zahvaljujući kojima je rasterećen promet u središtu grada. Ujedno je postavio pitanje vezano uz rješavanje raskrižja kod bivše Vodičanke u Ulici Matije Gupca i njegov spoj sa Ulicom Petra Krešimira.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo najavio je radove na navedenom raskrižju za ovu godinu. Istaknuo je kako je gotova i projektna dokumentacija za rekonstrukciju cijele Ulice kralja Petra Krešimira IV. te je osiguran dio sredstava za izvođenje.

20220628 171537

Što se tiče samog raskrižja i rekonstrukcije ulice kralja Petra Krešimira IV., dokumentacija za nadmetanje je spremna i ovih dana očekujemo objavu natječaja. Procijenjena vrijednost radova na uređenju raskrižja je oko milijun kuna. Daljnja rekonstrukcija Ulice kralja Petra Krešimira IV. procijenjena je na 7,7 milijuna kuna, a iznos sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske je 2 milijuna kuna. S radovima počinjemo po potpisivanju ugovora i plan je da samo raskrižje, odnosno spoj ulica Matije Gupca i Kralja Petra Krešimira bude riješen u ovoj godini, rekao je pročelnik K. Sabo.

Pročelnik Sabo naglasio je kako se izgradnjom spoja ovih dviju ulica stvaraju prvi preduvjeti za otvaranje jednog od glavnih prometnih prstenova u gradu Virovitici, a isto tako građani više neće morati koristiti obilazne pravce. (virovitica.hr)

Skip to content