BESPLATNI UDŽBENICI I RADNI MATERIJALI: Raspisana je javna nabava, udžbenici i radni materijali učenike bi trebali dočekati prvog dana škole

Grad Virovitica objavio je javnu nabavu za nabavku udžbenika i radnih materijala za osnovnoškolce s područja grada.

Procijenjena vrijednost udžbenika, za koje sredstva osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 723.000,00 kuna, a radnih materijala, koje će za učenike kupiti Grad Virovitica, 490.000,00 kuna.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za nabavku udžbenika za sve osnovce u nadolazećoj školskoj godini, a Grad Virovitica kupit će radne materijale za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola Vladimir Nazor, Ivane Brlić Mažuranić i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te za učenike od 1. do 5. razreda Katoličke osnovne škole.

Očekujemo da će nakon provedbe javne nabave udžbenici i radni materijali učenike dočekati na školskim klupama prvog dana škole u novoj školskoj godini 2019./2020. Svi učenici od 1. do. 8 . razreda dobit će nove udžbenike i radne materijale koji su obavezni sukladno Zakonu o udžbenicima i Katalogu odobrenih udžbenika, a uključuje i udžbenike po novom programu za prvi i peti razred te kemiju, biologiju i fiziku za sedmi razred, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. (virovitica.hr)

Skip to content