Bee2Be: Hrvatski pčelari sudjelovali na dvodnevnom Festivalu sv. Ambrozija

U organizaciji projektnog partnera iz Pečuha, održan je Festival sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Svojim sudjelovanjem na festivalu, brojni pčelari i predstavnici pčelara s područja Virovitičko-podravske županije uveličali su svečanost na Kossuthovom trgu u samom centru Pečuha. Uoči početka festivala, pčelari su uz degustaciju meda i ostalih pčelinjih proizvoda razmijenili iskustva i svoja znanja. Svečanost otvorenja bila je izuzetno zanimljiva budući da su na trg pristigli viteški redovi pčelara koji su nastavili mimohod uz baklje preko Szechenyijeva trga do Crkve Blagovijesti unutar koje je u poslijepodnevnim satima održana misa u čast sv. .Ambrozija. Drugi dan festivala na Kossuthovom trgu nastavio se u vidu prezentacije pčelinjih proizvoda s mogućnošću degustacije meda i posjeta trgovini koja se nalazi na istom trgu.

Pčelari i predstavnici pčelara s područja naše županije, festivalu su nazočili u društvu domaćina, predstavnika zajednice mađarskih pčelara, gospodina Gabora Maya te ostalih sudionika projektne aktivnosti.

Projekt “Bee2Be” prijavljen je i odobren na prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska Hrvatska 2014.-2020.. U implementaciji je od 1.lipnja 2017.godine i traje narednih 20 mjeseci, do 31. siječnja 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 252.314 €, od čega Europska Unija sufinancira 85 posto dok preostali iznos podmiruju korisnici projekta. Glavni korisnik projekta je Grad Virovitica, a isti provodi sa partnerima Županijom Baranja, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA. (vta.hr)

Skip to content