BALONI U ZNAK POTPORE MALIM, HRABRIM SRCIMA: U Virovitici obilježen Tjedan djece sa srčanim greškama

Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama, koji se obilježava do 14. veljače, obilježen je i u Virovitici. Mališani Dječjeg vrtića Cvrčak tim su povodom u dvorištu Palače Pejačević simbolično u zrak pustili 50-ak balona kako bi ukazali na važnost borbe za život svakog malog pacijenta koji se rodi sa srčanom greškom.

Inicijator ove akcije bila je Udruga Veliko srce malom srcu, a uz Dječji vrtić Cvrčak, akciju je podržao i Grad Virovitica.

Uz tete i ravnateljicu vrtića Sandru Moslavac, mališanima se pridružila i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

IMG 8131

Zahvaljujem Gradu Virovitici i Dječjem vrtiću što su podržali ovu našu aktivnost te što smo i ovaj put poslali poruku da je i Virovitica uz male, hrabre borce i njihove roditelje, rekla je Irena Gros, članica udruge Veliko srce malom srcu, ujedno i odgojiteljica u DV Cvrčak.

U Hrvatskoj je trenutno oko 10.000 djece s prirođenim srčanim greškama, a svake godine ih se rodi 500-tinjak. Zato je ova poruka jako važna, dodala je Irena Gros.

Udruga Veliko srce malom srcu, koja uz djecu i njihove roditelje okuplja i liječnike, medicinske sestre i sve one koji pomažu malim borcima, svake godine donira vrijedne uređaje, aparate i opremu bolnicama, školama i vrtićima. Svatko može postati članom te pomoći svojim angažmanom ili novčanim prilogom.

IMG 8119

Inače, udruga je prošle godine virovitičkom Dječjem vrtiću poklonila AVD uređaj – vanjski automatski defibrilator koji na brz i jednostavan način omogućuje reanimaciju osobe sa srčanim zastojem. Uređaj je to koji spašava živote, a osobama koje boluju od srčanih mana je neprocjenjiv.

Ovom prilikom članice udruge, Irena Gros i Dijana Pilek, najavile su i humanitarni štand u sklopu nadolazećeg sajma Viroexpo, čime se nastavlja s provođenjem akcije prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskih uređaja koji bi uvelike pomogli u dijagnosticiranju teških srčanih bolesti djece. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content