Baka Zlata Stubičar napunila je 100 godina: Vid je i dalje besprijekorno služi, a omiljeni hobi joj je čitanje

Među najstarijim osobama na području Virovitičko-podravske županije je baka Zlata Stubičar koja je u nedjelju proslavila 100. rođendan te je hrabro krenula prema 101. Da su godine često samo broj, uvjerili su se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i pročelnik Alen Bjelica koji su obišli slavljenicu. Uz baku Zlatu, s pjesmom i u dobrom raspoloženju dočekali su ih i ostali korisnici Doma.

Inače, Zlata Stubičar je iz Virovitice, a u Domu za starije osobe u Milanovcu boravi četiri godine. Kako ističu u Domu, prilično je samostalna te i dalje pokretna, iako uz pomoć hodalice. Malo slabije čuje, no zato je vid i dalje služi besprijekorno, čak toliko da mlađima „uskoči“ kada je potrebno uvesti konac u iglu. Omiljena zanimacija su joj knjige, obožava čitati, a sin joj redovito nabavlja nova štiva.

Srce mi je nekako puno kada vidim ovako nasmijana lica i sjaj u očima osoba treće životne dobi. Baki Zlati želim, prije svega, dobro zdravlje te da ostatak života provede u ovako dobro raspoloženju na kakvo smo mi danas naišli. Ugodna atmosfera te mnoštvo detalja koji krase Dom i odaju dojam skladnosti i topline, i nama su definitivno uljepšali ovaj kišni dan, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

(virovitica.hr)

Skip to content