Baka Kata Jung iz Virovitice proslavila 100. rođendan: Voli duhovnu literaturu, serije i sport, a omiljena emisija joj je „Večera za pet“

Jednu od najstarijih stanovnica Virovitičko-podravske županije, baku Katarinu Jung iz Virovitice koja danas, 16. siječnja, slavi stoti rođendan, posjetili su zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac te predstavnice Savjeta mladih grada Virovitice, Mirela Krmpotić i Melita Grgić. Uz prigodan poklon i rođendansku tortu, uputili su joj iskrene rođendanske čestitke u ime gradonačelnika Ivice Kirina i svoje osobno, dok je vitalna i razgovorljiva slavljenica poželjela gostima zdravlje i sreću te da dožive njene godine.

Inače, baka Kata, koju obitelj od milja zove Mila, rodom je iz Slankamena, a u Viroviticu je došla za vrijeme Domovinskog rata, 1992. godine. Mlada je ostala bez roditelja, a kada se udala imala je samo 17 godina. Danas je ponosna majka troje djece te baka četvero unučadi, šest praunučadi i šest šukununučadi.

IMG 5279

Uz redovno obavljanje kućanskih poslova i poslova u poljoprivredi, bakin veliki hobi bili su heklanje i štrikanje te danas cijelu kuću krase prekrasni ručni radovi koji su njenih ruku djelo.

Baka Katarina pravo je iznenađenje za svakog sugovornika – unatoč stoljeću iza sebe hitro hodi po stepenicama i održava svoju sobu besprijekorno čistom. Iako slabije čuje, uz pomoć naočala čita duhovnu literaturu, ali i prospekte trgovačkih lanaca. Voli serije i sport, a najdraži su joj, kaže, umjetničko klizanje i košarka. Ipak, najviše od svega voli gledati zabavnu emisiju „Večera za pet“ te tursku seriju „Anđeli“.

– Nikada mi u životu nije bilo teško, a najveća su mi radost moja djeca i cijela obitelj – poručila nam je vedra slavljenica pokazujući nam, u društvu sina Luke i snahe Marije, fotografije iz mladosti… (virovitica.hr, icv.hr; foto: Martina Bašić)

Skip to content