Asfaltirani nogostupi u ulicama I. G. Kovačića i Tome Maretića u Virovitici – priprema za izgradnju pješačkog mosta preko Ođenice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Asfaltirani su nogostupi u ulicama Ivana Gorana Kovačića i Tome Maretića u Virovitici. Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši da se radi o iznimno prometnim ulicama u kojima se često moglo vidjeti djecu kako hodaju po cesti. Ove godine sanirat će se i nogostup u Ulici Mije Pupeka koja povezuje te dvije ulice.

Kako je već ranije saniran nogostup u Ulici Petra Preradovića te su danas izvođači uvedeni u posao izgradnje pješačkog mosta preko rijeke Ođenice u ovom dijelu grada znatno će povećati sigurnost svih naših građana, a osobito djece, vidno zadovoljan ustvrdio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Ove godine u planu su i sanacije ceste i parkirališta na Trgu dr. Ante Starčevića, postojećih kolnika u Ulici Augusta Šenoe, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića, Mate Lovraka, Ruđera Boškovića, Marije Jurić Zagorke, Zagorskoj ulici i na Trgu kralja Petra Svačića. Asfalt će dobiti i Ulica Svetog Trojstva II. odvojak u Milanovcu, Ulica Stari Rezovac i Ulica Rezovački Vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Ulica Svetog Nikole Tavelića III. odvojak u Podgorju i nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama te će se sanirati put od Rezovačkih Krčevina do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

Uz ceste sanirat će se i nogostupi u virovitičkim ulicama: Franje Fuisa, Ivana Kapistrana, Stanka Vraza, Kralja Petra Krešimira IV, Vlahe Bukovca, Junija Palmotića, Jože Jurišića, Andrije Kačića Miošića, Tomaša Masaryka, Mije Pupeka, Ivana Zajca, Jana Vlašymskog, Podravskoj ulici, te nogostup od Ulice Zlatnog polja do mosta u Rezovcu.

Prošle godine odrađeni su radovi na sanaciji nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, dijela Ulice kralja Petra Krešimira IV, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu. Osim nogostupa asfaltirane su i Ulica Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu te Ulica Svetog Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorska ulica u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvučeno je novim slojem asfalta kao što su to Ulica Ferde Rusana i Ulica Zadnji Jarak u Golom Brdu.

Skip to content