Asfaltiran nogostup i u Ulici Nikole Tesle u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što su kroz ovaj tjedan završeni radovi na asfaltiranju nogostupa u Ulici Matije Gupca te asfaltirani nogostupi u Ulici kralja Petra Krešimira IV. i Antuna Gustava Matoša danas je asfaltiran i nogostup u Ulici Nikole Tesle. Radove je izvela tvrtka Ceste d.d. Bjelovar, tvrtka koja je na javnom natječaju izabrana za najpovoljnijeg ponuditelja i obavljaju je u okviru radova na sanaciji nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna.  Do sada su već sanirani i izgrađeni novi nogostupi i ulicama Antuna Gustava Matoša, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Ferde Rusana, Matije Gupca, Đure Basaričeka, dr. Andrije Štampara, Tome Bakača te novi nogostup između Ulice Tome Bakača i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Trenutno su radovi u tijeku na nogostupima u Bečkoj ulici i Ulici 30. svibnja u Milanovcu, a nogostupi će se sanirati odnosno izgraditi novi i u Ulici Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića i Vatroslava Lisinskog i to već ove godine ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Osim nogostupa asfaltirane su i makadamske ceste: Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu te kolnička konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju, a asfaltirat će se i Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu i nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama. Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvučeno je novim slojem asfalta kao ulice Ferde Rusana i Zadnji jarak u Golom Brdu, novi asfalt dobit će i ulice Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka i Stari Rezovac u Rezovcu. Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

Radovi teku punom parom te je većina planiranog već odrađena i već sada ako dodamo tu i saniranje Vukovarske, Vinkovačke i Bilogorske ulice kao i započete radove u ulicama Josipa Jurja Strossmayera i Zbora narodne garde te Gajevoj ulici i gotovo 8 kilometara ceste do Lončarica da je ovo sigurno najplodonosnija godina što se radova na izgradnji cesta, nogostupa i biciklističkih staza u povijesti našeg grada vidno zadovoljan ustvrdio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Skip to content