Anketiranje virovitičkih maturanata

Razvojna agencija Sjever – DAN organizirala je anketiranje maturanata gimnazije, strukovne i tehničke škole, koje ukupno pohađa 352 učenika. Od 326 učenika koji su ispunili anketni listić njih 280 želi upisati studij…Razvojna agencija Sjever – DAN organizirala je anketiranje maturanata gimnazije, strukovne i tehničke škole, koje ukupno pohađa 352 učenika.

Od 326 učenika koji su ispunili anketni listić njih 280 želi upisati studij, a 208 je zainteresirano za organiziranu pripremu za prijemne ispite u gradu Virovitici od kojih je njih 87 zainteresirano za pohađanje vikendom počevši od mjeseca veljače, 51 za pripremu nakon završetka nastave pa do mature, a 70 od mature do prijemnih ispita i to u terminu koji bi se poklapao sa prijavom za upis na fakultete.

Osim iz matematike, hrvatskog jezika i opće kulture koja na prijemnim ispitima sadrži pitanja iz književnosti, povijesti, geografije, filozofije i drugih područja, maturanti u velikom broju traže poduku iz fizike – 54, kemije – 38, engleskog – 29, biologije – 17, dok iz ostalih predmeta pripremu traži manje od 10 učenika, pa se čini da su im zapravo potrebne instrukcije.
U proračunu Grada za sljedeću godinu predviđen je određeni iznos za organiziranje priprema maturantima, o organizaciji priprema u sva 3 termina i iz svih traženih područja,Centar za cjeloživotno učenje informirat će maturante na vrijeme kroz lokalne medije.

Skip to content