Andrej Plenković: Brza cesta Zagreb – Bjelovar – Virovitica preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja Virovitice i virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u prostorijama Virovitičko-podravske županije održao je radni sastanak  s predstavnicima Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom. Na konstruktivnom sastanku težište je bilo na budućim projektima nužnim za budući razvoj Virovitice i Virovitičko-podravske županije. U fokusu stvari bila je izgradnja brze ceste koja će Zagreb preko Bjelovara povezati s Virovitice te preko Terezinog Polja i Pečuha s Budimpeštom odnosno Rumunjskom koja prema riječima predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića za ovaj kraj odnosno ovaj dio Slavonije život znači i kao takva je preduvjet budućeg gospodarskog razvoja. Razgovaralo se je i o daljnjem razvoju poduzetničkih zona po čemu Virovitica prednjači i ovom dijelu Hrvatske te utjecaja porezne reforme na Jedinice lokalne samouprave pa tako i samu Viroviticu te kompenzacijskim mjerama kojima će se gubici u proračunima anulirati.

Nakon sastanka virovitički gradonačelnik bio je iznimno zadovoljan jer je očito da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković razumije probleme ovog kraja, ali i činjenicom da se napokon dolaskom ove Vlade istinski krenulo u realizaciju projekta izgradnje brze ceste od Zagreba do Virovitice koja se za četiri godine Vlede Zorana Milanovića nije pomakla niti za jedan centimetar.

Foto Kristijan Toplak

Skip to content