Akcija Mir i dobro, bacanje petardi više nije niti ”in” niti ”cool”

Danas u 10 sati u prostorijama Gradske uprave održana je promocija operativne akcije ”Mir i dobro” koju je organizirala Policijska uprava Virovitičko-podravska zajedno sa Gradom Viroviticom.1 1229693376Danas u 10 sati u prostorijama Gradske uprave održana je promocija operativne akcije ”Mir i dobro” koju je organizirala Policijska uprava Virovitičko-podravska zajedno sa Gradom Viroviticom.

Prezentaciji su uz načelnika PU Virovitičko-podravske županije Slavka Kopjara i gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina prisustvovali i predstavnici mjesnih odbora sa područja grada Virovitice, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, lovačkih i streljačkih udruga, te predstavnici medija.

2 1229693419Načelnik Kopjar istaknuo je da je cilj akcije da se pucnjava tokom nadolazećih blagdana zamijeni blagdanskim mirom ili ako se to već i radi da se radi uz pojačan oprez, te da se putem promidžbenih materijala koji će biti podijeljeni u školama, crkvama, ugostiteljskim i drugim objektima upozori na potencijalnu opasnost od pirotehničkih sredstava. U posljednje 2-3 godine smanjena je upotreba pirotehničkih sredstava, a prošle godine nije zabilježen ni jedan slučaj težeg ozljeđivanja, čemu je sigurno pomogao i naš preventivni radGradonačelnik Kirin upozorio je da igranje sa pirotehničkim sredstvima ima i svoju drugu stranu.

3 1229693454Bacanje petardi više nije niti ”in” niti ”cool”, jer su ove akcije ustegnule kako roditelje tako i djecu budući da su Zakonom predviđene novčane kazne od 1000 do 5000 kuna za onoga tko koristi pirotehnička sredstva izvan dozvoljenog razdoblja, ili čak i za vrijeme dozvoljenog razdoblja ako ih koristi u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba. Tu se radi o naprosto glupom bacanju novaca i upravo zato smo ove godine i otvorili klizalište kako bi djeci omogućili i druge oblike zabave na kraju je istakao gradonačelnik.

Skip to content