Agroexpo 2017: Pčelarski obrt „Jakupec“ iz Virovitice dobitnik je „Zlatne žlice“ za med od facelije

U sklopu 6. sajma Agroexpo, na Trgu kralja Tomislava u Virovitici, održano je i 12. županijsko te 9. međunarodno ocjenjivanje meda, a ove godine su pristigla čak 102 uzorka iz Slavonije, te Mađarske i BIH. Priznanja i odličja pčelarima su podijelili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ukupno je podijeljeno 30 zlatnih, 38 srebrnih i 32 brončana odličja, a pobjedničko priznanje, „“Zlatnu žlicu“ Agroexpa 2017, osvojio je Pčelarski obrt „Jakupec“ iz Virovitice za med od facelije.

IMG 3948

Ovo je drugo značajno priznanje za Pčelarski obrt Dražena Jakupca u posljednjih mjesec dana. Na 55. međunarodnom poljoprivrednom sajmu Agra u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, njihov med od bagrema proglašen je najkvalitetnijim medom u kategoriji bagrema. Inače, Pčelarski obrt Jakupec djeluje od 2011. godine i registrirani je uzgajivač matica.

Ocjenjivanje meda održano je organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije.

MG 8526

 

Skip to content