Agroexpo 2017: Održano senzoričko ocjenjivanje meda, ove godine pristigla 102 uzorka

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica, održano senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena 102 uzorka meda, što je 46 uzoraka više, u odnosu na 2016. godinu.

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostali članovi povjerenstva bili su: Lidija Svečnjak i Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Mirjana Špehar i Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te Ljubica Kravarščan iz Savjetodavne službe – Podružnica Virovitičko-podravske županije. Kemijsku analizu meda obavio je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda se održalo u sklopu 12. županijskog i 9. međunarodnog ocjenjivanje meda, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni, 16. rujna, na 7. Agroexpu, Sajmu agroproizvoda i opreme u Virovitici. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, K. Toplak)

Skip to content