Aglomeracija Virovitica: Mališanima na zanimljiv i jednostavan način predstavljena važnost projekta za njihovo odrastanje i život u zajednici

Nakon što su u studenom prošle godine u virovitičkoj Gradskoj knjižnici široj javnosti predstavljene odrađene i predstojeće aktivnosti u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“ , projekt je danas, 30. siječnja predstavljen i našim najmlađima.

Damir Marenić, zamjenik gradonačelnika Virovitice i upravitelj tvrtke Virkom koja je nositelj ovog projekta, na jednostavan je i zanimljiv način djeci predstavio važnost i ciljeve ovog projekta. Mini predstavljanje, odnosno prezentacija projekta prilagođena najmlađoj populaciji, održana je za učenike trećih i četvrtih razreda virovitičkih osnovnih škola Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor.

IMG 6420

Na mini predstavljanju govorili smo o vrijednosti ovog projekta, ali ne samo u financijskom smislu, već i u smislu očuvanja okoliša i unaprjeđenja komunalne infrastrukture, rekao je D. Marenić dodavši kako je cilj bio djeci objasniti što ovaj projekt znači za njihovo odrastanje i daljnji život u zajednici.

Djeca, uz svoje roditelje i učitelje, upravo uz ovakve prezentacije postaju svjesnija važnosti zaštite okoliša i bogatstva koje predstavljaju podzemne vode. Mi smo ovdje danas da poučimo njih, a oni će sutra biti tu za buduće generacije, naglasio je Damir Marenić dodavši kako su prezentacije bile namijenjene učenicima trećih i četvrtih razreda pošto u sklopu svojih programa uče o vodi.

IMG 6562

Djeca su sa zanimanjem pratila predavanje i postavljala pitanja ujedno nas upoznavši s načinima na koje i oni svakodnevno doprinose zaštiti okoliša.

Projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“ provodi se na području grada Virovitice i dvije susjedne općine, odnosno u naseljima Špišić Bukovica i Brezik.

Ono što ističemo, osim važnosti zaštite okoliša i infrastrukture za poboljšanje uvjeta življenja, je i vrijednost ovog projekta, a ona je preko 150 milijuna kuna, što ga svrstava među najvrjednije projekte od Osijeka do Zagreba, rekao je D. Marenić.

Projekt je sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu preko 70 posto iz Operativnog programa zaštite okoliša 2013-2017. (faza I.) te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (II. faza). Nacionalni dio sufinanciranja dijeli se na Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i Virkom kao nositelja projekta. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content