Aeromiting u Virovitici – najmasovniji i najuspješniji do sada

U sklopu ovogodišnjeg ”Rokova” Aeroklub Virovitica je na sportskom uzletištu u virovitičkom prigradskom naselju Korija organizirao četvrti po redu aeromiting koji je i po broju učesnika, ali i broju posjetitelja nadmašio sve dosadašnje.1 1249807820U sklopu ovogodišnjeg ”Rokova” Aeroklub Virovitica je na sportskom uzletištu u virovitičkom prigradskom naselju Korija organizirao četvrti po redu aeromiting koji je i po broju učesnika, ali i broju posjetitelja nadmašio sve dosadašnje.

Kako smo saznali od predsjednika Aerokluba Virovitica Dinka Rujera cilj organizacije aeromitinga je prvenstveno prikazati sve što je zastupljeno u našem klubu u kojem marljivo radi više od 30 članova, ali i u dogledno vrijeme nakon asfaltiranja piste ovaj miting još više omasoviti i učiniti ga još atraktivnijim.

Više od tisuću ljudi koji su se kroz cijeli dan izmjenjivali na uzletištu mogli su uživati u nadasve bogatom cjelodnevnom programu. Već u ranim jutarnjim satima prvi laki avioni počeli su slijetati u Koriju, a uskoro je krenulo i prikazivanje slijetanja u metu u bezmotornom paraglidingu.

Najinteresantniji dio programa svakako su bili akrobatski programi avionima i motornim zmajevima, te po prvi puta i padobranski skokovi.
Ljubitelje tehnike svakako su oduševile akrobacije modela na daljinsko upravljanje na kojem je sudjelovalo 6 modelara s područja cijele Hrvatske.

Oni najodvažniji u poslijepodnevnim satima uživali su u panoramskim vožnjama avionom i motornim zmajem iznad Virovitice.
Aeromiting je posjetio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, te posebno pohvalio organizatore na uloženom trudu i odličnoj organizaciji ovog doista zanimljivog programa.

Skip to content