Advent u Palači: Upaljena posljednja svijeća, moto mrazovi razveselili najmlađe, “Lisice” donijele Betlehemsko svjetlo mira

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svijeća anđela i ona koja donosi ljubav odnosno četvrta adventska svijeća, u nedjelju je dvorištu Palače Pejačević upaljena povodom programa „Adventa u Palači“ kojeg, kao dio manifestacije „Prosinac u gradu“ organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

Prohladnu prosinačku nedjelju svojim izvedbama poznatih tamburaških i božićnih pjesama zagrijali su članovi tamburaškog orkestra Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“, kao i među domaćom publikom dobro znani i popularni Ohio band. Osim kretanjem uz ritam svima poznatih glazbenih brojeva, okupljeni su se mogli ugrijati i s blagdanskim delicijama poput čaja, kuhanog vina i fritula. Kao i svake nedjelje, posjetitelji su mogli obići štandove tradicionalnog božićnog sajma s bogatom ponudom rukotvorina. Osim paljenja zadnje adventske svijeće, Virovitičani su dočekali i Betlehemsko svjetlo mira, koje su donijeli predstavnici izviđačkog odreda „Lisice“ iz Slatine te ga uručili virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu.

Za one najmlađe, najzanimljiviji dio obilježavanja četvrte nedjelje došašća svakako je bio dolazak moto mrazova, odnosno članova Moto kluba „Kumovi“ koji nisu nikoga ostavili ravnodušnima. Dvjestotinjak poklon paketa koje su pripremili za one najmlađe podijeljeni su u rekordnom broju, te su uz motore na kojima su došli, izmamili široke osmijehe na licima malih Virovitičana. (www.icv.hr, eat, foto: Matija Rođak)

Skip to content