ADVENT U PALAČI U Virovitici zasjala druga adventska svijeća: Sveti Nikola i ove godine razveselio mališane

I ove adventske nedjelje Virovitičani i njihovi gosti okupili su se kako bi prisustvovali paljenju druge svijeće na virovitičkom adventu. Ovoga puta zasjala je svijeća mira uz čiju su svjetlost svi prisutni mogli uživati u programu “Adventa u Palači” kojeg organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, sve prisutne zabavljao je virovitičko-osječki bend Protokol, dok su najmlađi uživali u kućici Djeda Božićnjaka, druženju s vilenjacima, ali i u posjeti Svetog Nikole koji je razveselio mališane. Iako je Sveti Nikola, odnosno Zdravko Per, član Češke besede Virovitica, izmamio osmjehe na lica djece, isto je učinio i Krampus te njegova tri anđela. U njihovim ulogama našla se češka obitelj Šolc, Bohdana Pjeva Šolcova, Malinka i Medunjka te Radek Janček.

Iako bi ga se trebala bojati, djeca se zapravo više žele slikati s Krampusom i biti u njegovom društvu, tako da ispada kako smo mi ovdje zapravo manje bitni– kroz smijeh nam kaže Bohdana Pjeva Šolcova, Radekova supruga.

Kako je istaknula predsjednica Češke besede Virovitica Jasna Per Kožnjak, ovo je njihova treća godina sudjelovanja na manifestaciji “Prosinac u gradu”.

Što se tiče naše kreativne sekcije, već treću godinu sudjelujemo na manifestaciji “Advent u Palači”, a i ove godine smo odlučili upriličiti susret djece sa Svetim Nikolom i Krampusom. Već su prošle nedjelje pitali hoće li ih biti, tako da se mališani zbilja obraduju kad ih vide– rekla nam je između ostalog Jasna Per Kožnjak.

Što se tiče “Adventa u Palači”, on se nastavlja sljedeće nedjelje kada će na adventskom vijencu zasjati svijeća radosti.

Iako nam vrijeme danas nije bilo naklonjeno, to ipak nije bila prepreka za dobru zabavu. Naši najmlađi mogli su i danas uživati u kućici Djeda Božićnjaka koja je pravi “hit” te u druženju s vilenjacima, a i sljedećeg vikenda za naše smo posjetitelje pripremili zanimljiv sadržaj. Pozivam ih tako da nam se pridruže u što većem broju te da zajedno uživamo u najradosnijem razdoblju u godinu– rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević.

(www.icv.hr, mra, foto: K. Toplak)

Skip to content