Advent u Palači: Na adventskom vijencu zasjala druga svijeća, Virovitičani uživali u pjesmi i druženju

Virovitičani su večeras (subota) uz molitvu i promišljanje koju je predvodio Župnik župe sv. Roka u Virovitici fra Ivica Jagodić u pratnji Framaša u dvorištu Palače Pejačević zapalili drugu adventsku svijeću.

Bila je to prilika za podsjetiti se na važne stvari u životu, s naglaskom na dobrotu, toplinu, mir te pomaganje drugima.

U toploj atmosferi “Adventa u Palači”, a koji se održava u sklopu manifestacije Prosinac u gradu, okupljene su zabavljale članice izvrsnog pitomačkog vokalnog sastava The Fusion, koje su grijale srca izvedbama poznatih ljubavnih hitova. Njihovo mjesto na pozornici potom su zauzeli članovi Zbora Češke besede Virovitičko-podravske županije, koji su publiku počastili tradicionalnim božićnim skladbama na izvornom, češkom jeziku. Pjevao je i sam sv. Nikola.

I ovaj put posjetitelji su na Božićnom sajmu imali priliku kušati domaće fritule i druga zimska jela, tople napitke, kupiti suvenire koje su predstavile udruge, odnosno domaće proizvode koji su ponudili OPG-ovi s našeg područja.

Najmlađe posjetitelje obradovale su učenice i mentorica smjera kozmetičar Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici, koje su, osim prigodnih slatkiša, simbolima zime oslikavale lica djece i odraslih.

Djelić atmosfere pogledajte u našoj galeriji.

(www.icv.hr, mlo, fotografije: icv.hr, virovitica.hr)

Skip to content