Stožer civilne zaštite Grada Virovitice: obavijesti i informacije

Danas se sastao Stožer civilne zaštite Grada Virovitice, konstatiralo se da se Odluka Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljnja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja u potpunosti provodi i u Virovitici.

U Gradskoj upravi uvedena su dežurstva za sve hitne situacije, u kojima djelatnici Grada Virovitice mogu pomoći građanima.

Preporuka je Stožera CZ Virovitica da se volonterima koji nose obilježja crvenog križa omogući brži prolazak kroz trgovine i ljekarne, kako bi se usluge građanima kojima je njihova pomoć od životnog značaja odvijale što brže.

Na snazi je i odluka o održavanju sahrana koje bi trebale uključivati samo najužu obitelj, te se prilikom istih treba držati propisanih mjera držanja razmaka i svih ostalih mjera predostrožnosti.

Stožer je naglasio veliki problem kontrole osoba kojima je propisana samoizolacija, jer ako se samoizolacija ne poštuje, rezultat samoizolacije teško će se postići, odnosno kontrola širenja virusa.

Stožer poziva građane da prate obavijesti u medijima o svim mjerama koje su propisane, te da u slučaju bilo kakve hitne situacije zovu na brojeve 112 ili 113.

Skip to content