60 MINUTA DO ZAGREBA U četvrtak, 21. veljače, potpisat će se ugovor za “Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole” brze ceste do Virovitice i Mađarske

Navedenim ugovorom stvorit će se svi preduvjeti za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje ceste koja “život znači” za ovaj dio Hrvatske.

U četvrtak, 21. veljače u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, s početkom od 16,30 sati, uz nazočnost, između ostalih, potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i Oliver Kumrić, predsjednik Uprave IGH (u ime zajednice ponuditelja koju čine IGH, Inženjerski projektni zavod, Rijekaprojekt i Rencon nap.a.), potpisat će ugovor za “Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za DC12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske)”.

Navedenim ugovorom, čija je vrijednost 33,6 milijuna kuna (bez PDV-a) stvorit će se svi preduvjeti za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje ceste koja “život znači” za ovaj dio Hrvatske.

Ova cesta je za nas “žila kucavica” razvoja gospodarstva, jer jedino Virovitica, kao neko županijsko središte, ima do najbliže autoceste čak 80 kilometara. Vlada RH nam, kako u ovome, tako i u ostalim projektima daje punu podršku i na tome im se posebno zahvaljujem – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Važnost brze ceste naglasio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin:

Ovim projektom stvaramo stvarne preduvjete ne samo za nacionalno, već i regionalno povezivanje, razvoj gospodarstva i cjelokupnog prostora kako u gospodarskom, tako i demografskom smislu. Ovo je doslovno, kako za Grad Viroviticu, tako i Virovitičko-podravsku županiju, cesta koja život znači!, istaknuo je gradonačelnik Kirin. (www.vpz.hr, virovitica.hr, fotografija: Matija Turkalj)

Skip to content