60 godina rukometa u Virovitici

Virovitica je jučer obilježila svojih prvih 60 rukometnih godina. Cjelodnevni program započeo je u 10 sati odigravanjem utakmica u mini rukometu koji su svojim sugrađanima prezentirali klinci RK VIRO Virovitice., da bi u 12 sati pristigli Ivano Balić, Domagoj Duvnjak i Kiro Lazarov koji su gotovo dva sata razdraganim virovitičanima dijelili svoje autograme.1 1241351078Virovitica je jučer obilježila svojih prvih 60 rukometnih godina. Cjelodnevni program započeo je u 10 sati odigravanjem utakmica u mini rukometu koji su svojim sugrađanima prezentirali klinci RK VIRO Virovitice., da bi u 12 sati pristigli Ivano Balić, Domagoj Duvnjak i Kiro Lazarov koji su gotovo dva sata razdraganim virovitičanima dijelili svoje autograme. Oni sretnije ruke uspjeli su taj događaj obilježiti i zajedničkom fotografijom sa svojim idolima.

Program se je nastavio u popodnevnim satima u Sportskoj dvorani Tehničke škole podjelom zahvalnica nekim od najzaslužnijih rukometnih radnika koji su ovaj grad pretvorili u grad rukometa. Tako su priznanja dobili Marija Šerbeđija – Malik, Ladislava Horak – Jergović, Branko Bergman, Franjo Šogorić, Eduard Šolc i Branimir GolubŠogorić.
Podjela zahvalnica koje su uručili župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Krin bila je ujedno i uvod u centralni događaj dana, prvenstvenu utakmicu Dukat Premier Lige između RK Croatia osiguranje Zagreb i RK Bjelovara.

Ovaj doista izniman sportski događaj natiskao je u Sportsku dvoranu Tehničke škole gotovo nevjerojatnih 1800 ljudi koji su došli pozdraviti naše sportske velikane.
Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:
RK Croatia osiguranje
Šego, Koloper 1, Hrvatin 6, Duvnjak 2, Lazarov, Špoljarić, Vori 1, Džomba 9, Valčić 2,
Kopljar 7, Horvat 6, Vukić 4, Balić.
RK Bjelovar
Gašparević, Obran, Černetić 4, Sokač, Šimunović, Šonjić 2, Puljizović 1, Dragičević 7,
Ercegovac, Golub 1, Pribanić 8, Gavranović, Grgić 8, Prihić 3.

Utakmica koja u cijelom svom tijeku nije bila rezultatski neizvjesna završila je pobjedom Croatia osiguranja 38:27, poluvrijeme 18:12, ali je gledatelje oduševila brojnim atraktivnim potezima. Kod Croatia osiguranja osobito je bio raspoložen Mirza Džomba koji je postigao 9 golova i to za samo 30 minuta igre, dok su kod rukometaša iz Bjelovara to bili Antonio Pribanić i Dubravko Grgić također sa 9 zgoditaka. Gledatelje je oduševila i odlična igra virovitičkog rukometnog asa Dine Dragičevića kojeg je očito priznanje koje je na početku susreta dobio od predsjednice RK VIRO Virovitice Željke Grahovac motiviralo da se pred svojom publikom prikaže u odličnom izdanju i to začini sa 8 lijepih zgoditaka.

Skip to content