6. sajam poslova okupio 35 izlagača i više stotina posjetitelja

img_1071U Strukovnoj školi u Virovitici, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Virovitica održan 6. sajam poslova. Pokrovitelj sajma je Virovitičko-podravska županija, a partneri su bili gospodarska i obrtnička komora, Agencija VIDRA, gradovi Virovitica, Slatina i Orahovica, općina Pitomača, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici i Pučko otvoreno učilište Slatina.

Za nezaposlene osobe, učenike, studente i druge zainteresirane, koji možda žele promjeniti posao, sajam je bio prilika za izravne kontakte s poslodavcima. Sajam je trajao 4 sata, a na prigodnoj svečanosti ga je otvorila zamjenica župana Sanja Bošnjak. Na svečanosti otvorenja sajma poslova govorili su još predstojnik Područnog urada zapošljavanja Virovitica Ivan Baborski, ravnateljica Vidre Natalija Havidić i zamjenik gradonačelnika Virovitice Ivan Sić. Na sajmu se predstavilo 35 izlagača od kojih je većina tvrtki i obrta, poslodavaca s područja županije.

U cilju poticanja većeg samozapošljavanja, uoči početka sajma, Područni ured Virovitica i zainteresirane strane za smanjenje broja nezaposlenih potpisati su Sporazum o suradnji na aktivnostima samozapošljavanja u Virovitičko-podravskoj županiji. Potpisnici sporazuma s uredom su: Virovitičko-podravska županija, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Područna komora Virovitica, Agencija VIDRA i Poduzetnički inkubator.
Partnerstvo za samozapošljavanje čine imenovane stručne osobe potpisnika Sporazuma, a to su za županiju – Tugomir Majdak, za Zavoda za zapošljavanje Područni ured Virovitica – Spomenka Lovreković, za HGK – Županijsku komoru Virovitica – Andrea Poslek, za Područnu obrtničku komoru Virovitica – Božidar Jeremić, za Vidru – Neda Martić i za Poduzetnički inkubator – Veselko Špoljar. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice. (www.icv.hr

Skip to content